Maple Leafs förlänger segersviten till fyra med 4-2 över Blues

Comments · 23 Views

Toronto Maple Leafs fortsatte sin heta svit och besegrade St Louis Blues med 4-2 på måndagskvällen för att säkra sin fjärde raka seger. Segern drevs av en stark prestation från Auston Matthews, som gjorde sitt ligaledande 49: e mål för säsongen och lade till en assist.

Matthews misslyckades med sitt försök att bli den första spelaren i NHL:s historia att göra tre raka hattrick under ordinarie säsong detroit red wings matchtröja. Han förblev dock en viktig kraft på isen och bidrog avsevärt till Maple Leafs offensiva framgångar.

Matchen började långsamt och båda lagen kämpade för att hitta sin rytm i den första perioden. Men Maple Leafs vaknade till liv i den andra perioden och tog ledningen genom Matthew Knies efter bara 22 sekunder. Målet kom efter en smart framspelning av Matthews, som snodde pucken från Blues-försvararen Nick Leddy och serverade Knies för ett snabbt handledsskott som överlistade Blues-målvakten Joel Hofer.

St Louis svarade med ett powerplay-mål av Brandon Saad i den andra periodens senare hälft och kvitterade till 1-1. Maple Leafs återtog dock kontrollen i den tredje perioden och utnyttjade sina möjligheter i powerplay.

Matthews gav Maple Leafs ledningen igen med ett powerplay-mål tidigt i den tredje perioden, assisterad av Mitchell Marner. Strax efteråt utnyttjade William Nylander en Blues-övertramp för att göra mål i numerärt underläge och utöka ledningen till 3-1.

Blues försökte sig på en comeback i slutet av den tredje perioden och Pavel Buchnevich gjorde mål när målvakten togs ut för en extra anfallare patrick kane tröja. Bobby McMann säkrade dock segern för Maple Leafs med ett mål i tom kasse i matchens sista minut.

Segern innebär att Maple Leafs är fast förankrade i slutspelsstriden, medan Blues åkte på sin andra raka förlust. Båda lagen kommer att försöka studsa tillbaka i sina kommande matcher.